📚 Metin2 Kurulum & Optimizasyon Rehberleri – Paylaşım Kuralları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pserverler

Lv 10
Kurucu
Moderatör
Kayıtlı Üye

🛠️ Kurulum & Optimizasyon Rehberleri Kuralları (Metin2)​

Bu kategori, Metin2 özel sunucusu kurmak isteyen kullanıcılar için rehber niteliğindeki paylaşımların bulunduğu bölümdür.

Amacımız, kaliteli, temiz ve işe yarar içeriklerin bir arada sunulmasını sağlamaktır. Lütfen aşağıdaki kurallara dikkat ederek paylaşım yapınız:

✅ Paylaşım Yaparken Uymanız Gerekenler​

• Sadece Metin2 server kurulumu, sistem optimizasyonu ve yapılandırma konularında rehber içerikler paylaşılabilir.
  • Konu başlığınız anlaşılır ve rehberi tanımlayıcı olmalıdır.
    Örnek: “FreeBSD 13 Üzerine Metin2 SF Kurulumu (2025 Güncel)”
  • Rehberlerde şu öğelere mutlaka yer verilmelidir:
    1. İşletim sistemi bilgisi (FreeBSD, Ubuntu vs.)
    2. Kullanılan SF ya da versiyon bilgisi (Varsa)
    3. Komutlar ve adım adım açıklamalar
    4. Gerekli bağlantılar (download linki, referanslar vs.)
    5. (Varsa) ekran görüntüsü, terminal çıktısı veya video desteği
  • Kod blokları kesinlikle CODE etiketi içerisinde paylaşılmalıdır.
  • Optimizasyon konularında kullanılan ayarlar, dosya yolları, tavsiye edilen sistem kaynakları açıkça belirtilmelidir.

🚫 Yasaklanan İçerik ve Davranışlar​

• Eksik, karışık, yanlış bilgi veren veya kullanıcıları yanıltan rehberler silinir.
  • Sadece link bırakmak ya da “şifreli klasör”, “daha fazlası için DM” gibi dışa yönlendirmeler yapmak yasaktır.
  • Warez, crack, bot veya 3. parti zararlı yazılım içeren kurulumlar yasaktır.
  • Yapay zekâ tarafından üretilmiş, test edilmeden kopyalanmış rehberler paylaşmak yasaktır.
  • “Up”, “güncel”, “bakın lütfen” gibi yorumlar spam sayılır.

💬 Destek & Geri Bildirim​

• Rehber içeriğiyle ilgili yardım istemek veya sorun bildirmek serbesttir.
  • “Çalışmadı”, “olmuyor” gibi yorumlar yerine hata logları, ekran görüntüsü gibi detaylı bilgiler verilmelidir.
  • Yararlı bulduğunuz içeriklere teşekkür etmek yerine beğeni bırakmanız önerilir.
  • Eski rehberlerin altına “hala geçerli mi?” gibi mesajlar yerine güncel rehberler tercih edilmelidir.

📎 Ek Bilgilendirme​

• Yönetim; eksik, yanıltıcı veya riskli rehberleri silme, düzenleme hakkına sahiptir.
  • Bu kategori altında paylaşım yapan herkes, bu kuralları kabul etmiş sayılır.
  • Düzenli, güncel ve katkı sağlayan üyeler ödüllendirilebilir.

→ Kaliteli rehber içeriklerin artması, yeni başlayanlar için büyük kolaylık sağlar.
Kurallara uyan ve emeğini paylaşan herkese teşekkür ederiz.
Pserverler.com Yönetimi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri